Türkiye-Güney Kore Özel Nitelikli Alım Heyeti

TÜRKİYE-GÜNEY KORE ÖZEL NİTELİKLİ ALIM HEYETİ

T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliği ile 3-4 Ekim 2012 tarihlerinde Türkiye-Güney Kore Özel Nitelikli Alım Heyeti gerçekleştirildi.

Söz konusu organizasyon kapsamında; ülkemize davet edilen Güney Kore'nin en önemli kuru meyve firmalarından biri olan "Nara Corporation” firmasının Başkanı Jae Young Huh ve Stratejik Planlama Uzmanı Amy Sooa Kim, 3 Ekim 2012 tarihinde Trabzon, Giresun ve Ordu illerindeki fındık işleme tesislerini ziyaret ederek, Türk fındık sektörü ile fındık işleme faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler aldı.

4 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerde fındık ihracatçısı firmalar ile temas kurma fırsatı bulan "Nara Corporation” firması yetkilileri, alım heyeti organizasyonundan çok memnun kaldıklarını, Türk fındık sektörünün gelmiş olduğu noktadan çok etkilendiklerini ve en kısa sürede çalışmalarını tamamlayarak Türkiye'den fındık ithalatı gerçekleştireceklerini belirttiler.