SİAL
PARİS FUARI'NDA TÜRK FINDIĞINA YOĞUN İLGİ
Dünyanın
en büyük genel gıda fuarlarından biri olan ve Covid-19 pandemisi nedeniyle
verilen 4 yıllık ara sonrasında 15-19 Ekim 2022 tarihleri arasında Fransa'nın
Paris şehrinde düzenlenen Sial Paris Fuarı'na Karadeniz ile İstanbul Fındık ve
Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından müşterek bir stant ile iştirak
edilerek Türk fındığına ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.
15
Ekim 2022 tarihinde Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau tarafından açılışı yapılan
Sial Paris Fuarı'na dünyanın dört bir yanından 7.000'den fazla firma iştirak
ederken ülkemizden ise 345 firma söz konusu fuarda bir stant açtı
Türk
fındığı tanıtım standında, fındığın doğrudan çerez
olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık
ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edilmesinin yanı sıra fındıklı baklava,
sarma, çikolata, draje ile fındık ezmesi ve fındık krokant gibi ürünler ikram
edilerek Türk fındığının gerek geleneksel Türk tatlılarında gerekse şekerleme
ve çikolata ürünlerindeki kullanım alanları hakkında farkındalık yaratıldı ve
fındığın söz konusu ürünlere kattığı lezzetin somut olarak ziyaretçiler
tarafından tecrübe edilmesi sağlandı.
Öte yandan, çok sayıda farklı ülkeden standı
ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine ürün portföylerine göre
kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken ikili görüşmeler
yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli
soruları da cevaplandırıldı.
Ayrıca, Türk
fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin yanı sıra Türk
fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürler
dağıtıldı.